Home
APS therapie
BIOFEEDBACK
PSYCHOTEST
aanmelding
download
kosten
links
LAATSTE NIEUWS

 

APS therapie

Bij deze therapie wordt gebruikt gemaakt van kleine electrische stroompjes/ signalen (max. 2 milliAmpère gelijkstroom). Op het lichaam worden 2 of soms 4 electrodes geplaatst meestal rondom de aangedane plaats, waar de klachten aanwezig zijn. Hierbij kan men op de stoel blijven zitten, maar soms wordt er ook gebruik gemaakt van een behandeltafel. Tijdens de sessie kunnen de electrodes een paar keer worden verzet. Duur van de sessie rond de 45 min., behoudens de eerste sessie waarbij de intake plaatsvindt (rond 60 min.). Tijdens de sessie voelt de cliënt doorgaans weinig tot niets. 

APS therapie is een vernieuwende en natuurlijke therapie die met behulp van lichte prikkelingen (elektrische signalen) het lichaam aanspoort zichzelf te herstellen. Het APS-apparaat bootst de natuurlijke stroom die in het lichaam plaatsvindt na, door gebruik te maken van een kleine gelijkstroom. Dit heeft als effect dat er op de plek die behandeld wordt, lichaamseigen stoffen vrijkomen (oa. ATP) die ontstekingen remmen en pijn verminderen. De bloedsomloop en afvoer van afvalstoffen wordt bevorderd en daarom wordt cliënten ook aangeraden voldoende vocht in te nemen. Het effect is, dat het lichaam zichzelf kan genezen.

Indicaties / voor welke klachten?

Bij een breed palet aan klachten kan APS ingezet worden, maar met name bij:

- pijnklachten voortkomende uit verschillende oorzaken; dit kan dus bijvoorbeeld betekenen zowel uit acute blessures als uit chronische rheumatische klachten.  Voor een greep uit wetenschappelijk onderzoek op het gebied van pijn en APS kan men nog hier terecht (66 pagina' s in het Engels).

- vermoeidheidsklachten.

- slaapproblemen.

- chronische klachten. In het algemeen zullen deze eerder verlicht / verzacht worden, dan genezen.

- tinnitus (oorsuizen).

- klachten met betrekking tot verkrampingen.

Hoewel APS therapie gebruik maakt van lage stroomsterktes en in principe dus volkomen veilig is, kan niet iedereen een sessie ondergaan met deze therapie vanwege contra-indicaties. Bij baby’s / kleine kinderen, zwangere vrouwen of cliënten waarbij sprake is  van epilepsie, kanker of een elektronisch implantaat wordt APS therapie niet toegepast. Als de te behandelen persoon recentelijk een hersen- of hartinfarct of acute trombose heeft gehad (minder dan 3 maanden geleden) wordt APS therapie ook niet gebruikt.

Kosten / vergoedingen 

Een behandeling is  45, -, behoudens de intake sessie (€62,50). Daarnaast is men eenmalig de kosten verschuldigd van de electrodes ( 15,-). Deze electrodes kunnen zo' n 15 sessies hergebruikt worden.

Er zijn zorgverzekeraars, die de kosten van de APS therapie vergoeden doorgaans uit het aanvullende pakket. Voor een eerste overzicht kan men de site van  ZORGWIJZER  raadplegen. Uiteraard is altijd aan te raden ook de website van de eigen zorgverzekeraar te bekijken.

Technische informatie/ gebruikte apparatuur

De sessie wordt gedaan met de APS MK4 Pro set. Dit apparaat wordt gevoed door een 9 Volts batterij en is dus niet aangesloten op het normale electriciteitsnetwerk van 220 Volt.  Meer informatie is te vinden bij de fabrikant https://www.apstherapy.nl/aps-producten/aps-mk-4-pro/ ; op deze site is nog allerlei andere nuttige informatie te vinden over APS therapie, o.a. video' s over indicaties (bij welke klachten APS effectief).

 

Voor aanvullende vragen kunt u natuurlijk altijd contact opnemen (06 - 10.47.22.40).